Higiena rok

Ustavimo se pri naših rokah, ki so še posebej obremenjene. Z rokami nenehno prijemamo najrazličnejše predmete, jemo, se dotikamo sebe ali drugih. Če samo pomislimo, koliko različnih stvari se dotaknemo v kratkem času, vključno z denarjem, ki se sprehodi skozi tisoče rok. Mnogokrat pogoji za umivanje rok in njihovo higieno niso izpolnjeni, tekoča voda in milo nam pogosto niso na voljo. Še posebno je to pomembno ko smo zdoma ali na potovanju. Z leti pozabljamo, da je čistoča rok pomembna obramba proti virusom in bakterijam ter pri preprečevanju najrazličnejših bolezni.

Zakaj toliko o higieni rok, ko pa bacili potujejo po zraku, mar ne?

Ni čisto tako. Različni virusi in bakterije, povzročitelji mnogih bolezni, se največkrat prenašajo z rokami, s katerimi se nevede dotikamo nečistih površin in potem zaidejo v bližino nosu, ust, oči. Skozi ranice, ki jih mnogokrat niti ne vidimo ali naše sluznice vnesemo tako v telo nezaželene mikroorganizme. Torej sploh ni treba, da z nečistimi rokami prijemamo hrano in jo vnašamo v usta. Kadar je naš organizem imunsko šibak, ni treba veliko časa od vnosa bakterij ali virusov pa do izbruha bolezni. Poleg tega smo lahko tudi mi sami prenašalci škodljivih mikroorganizmov, ki jih s svojimi nečistimi rokami prenašamo na našo okolico, soljudi, predmete, otroke, živali. Mikroorganizmi se najpogosteje prenašajo z rok na živali, z živali na roke, iz nosu, ust ali oči na roke ter seveda preko onesnaženih predmetov, s katerimi imamo opravka na vsakem koraku, na roke.
Prenašanju mikroorganizmov in okužbam se lahko izognemo na preprost način s temeljitim in rednim umivanjem rok. Tako na najcenejši način preprečujemo prenos nalezljivih bolezni. Vse, kar za nego potrebujemo, je voda, milo in brisača.

Kaj pa, če vode ni in rok ne moremo umiti?

Pri sodobnem načinu življenja, ko smo veliko zdoma, na poti v službo in potovanju nimamo na voljo možnosti za redno umivanje rok. V teh primerih si lahko roke očistimo tudi z vodo iz plastenke, s priročnimi razkuževalnimi sredstvi ter z osvežilnimi robčki. Zato vam predstavljamo naš nov izdelek TI-3 Medigel. TI-3 Medigel je razkužilo oziroma antibakterijski gel za razkuževanje in nego rok. Primeren je za vsakodnevno rabo in na potovanjih. Njegova uporaba je čisto preprosta. Na dlan kanete kapljico ali dve Medigela in si ga temeljito vtrete v dlani. Roke so tako v nekaj trenutkih čiste in razkužene. Prednost TI-3 Medigela je, da poleg tega, da razkuži vaše roke, jih tudi neguje z aloe vero in vam podarja mehko kožo.
Pakiran je v priročni plastenki, ki jo imate lahko vedno pri sebi.

Posebno ga priporočamo za potovanja, na sprehodu, kadar ste v stiku z živalmi, če obiskujete bolne osebe, itd.

Vir: Damijana Škrlj, ABC zdravje plus

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja